HoornInfo.nl
 

Print Rode routeDe rode wandeling

De wandeling start vanaf het station, Achter het station kun je voor een gunstig tarief parkeren en er is meestal ruimte genoeg. Uiteraard is het ook goed mogelijk om met het openbaar vervoer te komen.

Loop vanaf het station richting de Veemarkt, ga rechtsaf langs Chinees restaurant Azië, loop langs de fonteint en ga linksaf het Kleine Noord op.

De grote kerk aan uw linkerhand is de Noorderkerk. In eerste instantie stond er een houten kapel maar vanaf 1441 begon men met het bouwen van een stenen kerk.

Steek aan het einde van het Kleine Noord over naar het Grote Noord. Dit is de grootste winkelstraat van Hoorn.

Loop helemaal door tot aan het einde van het Grote Noord, je staat nu op de Roode Steen. De Roode Steen is het Horecaplein van Hoorn. Ook vind je hier het Westfries Museum dat zeer de moeite waard is om te bezichtigen. Ga links over de Roode Steen en sla weer linksaf en loop de Kerkstraat in. De Kerkstraat loopt over in de Nieuwstraat. Op de Roode Steen staat het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen.

Hou links aan en loop over de Gouw, aan uw rechterhand treft u de Hema.

Sla aan het einde van de Gouw linksaf en loop over de Gedempte Turfhaven.

Loop rechtdoor, na een tijdje ziet een beeldje van twee winkelende dames. Sla voor het beeld rechtsaf en loop over de Veemarkt.

Hou rechts aan, aan het eind van de Veemarkt ziet u het station al liggen.